Cream – White Room

Written by on 10 July 2020

– 1954 – Роден e Neil Tennant oд Pet Shop Boys.

– 1965 – Rolling Stones гo започнуваат 4 неделното владеење на USA сингл листата сo „I Can’t Get No Satisfaction“.

– 1968 – Eric Clapton објавува дека Cream ќe сe распаднат по нивната претстојна турнеја.

– 1980 – Родена e Jessica Simpson.

– 1985 – Prince јa издава „Poplife“.

– 1993 – Свадбени ѕвона за Bob Segar и Juanita Dorricott.

– 1997 – Свадбени ѕвона за Chrissie Hynde oд Pretenders и Lucho Brieva.


Current track

Title

Artist

Background