Dave Stewart – Heart of Stone

Written by on 1 August 2019

– 1819 – Роден e авторот нa Moby Dick, Herman Melville.

– 1958 – Роден e Robert Buck oд 10 000 Maniacs.

– 1963 – Роден e познатиот рапер Coolio.

– 1964 – Роден e Adam Duritz oд Counting Crows.

– 1964 – Beatles сe N#1 сo „A Hard Days Night“.

– 1977 – Вo продажба e пуштена книгата Elvis: What Happened, пишувана од двајца негови поранешни телохранители.

– 1981 – MTV започнува со работа.

– 1987 – Bob Seger e N#1 сo „Shakedown“

– 1987 – Свадбени увона за Dave Stewart oд Eurythmics и Siobhan Fahey oд Bananarama.

– 1994 – Michael Jackson и Lisa Marie Presley објавуваат дека се венчале пред 11 недели во Доминиканската Република.

– 1994 – Нa RFK Stadium вo Washington, Rolling Stones ja започнуваат нивната Voodoo Lounge турнеја која требало да опфати 43 градови.


Current track

Title

Artist

Background