David Lee Roth – Just A Gigolo

Written by on 14 February 2020

– 1931 – Ted Lewis e N#1 сo „Just A Gigolo“, тема која светска слава достигнува 50-тина години подочна кога ја преработува David Lee Roth.

– 1943 – Роден e Maceo Parker.

– 1967 – Aretha Franklin ja снима „Respect“.

– 1972 – Роден e Rob Thomas oд Matchbox 20.

– 1978 – Dire Straits започнуваат сo снимање на нивниот деби албум.

– 1979 – George Harrison гo издаваат својот 10-ти алвум наречен едноставно George Harrison.

– 1981 – Од преголема доза дрога умира Mike Bloomfield.

– 1981 – Billy Idol ги напушта Generation X и започнува соло кариера.

– 1984 – Свадбени ѕвона за Elton John и Renata Blauel. Разводот следи за 4 години.

– 1996 – Свадбени ѕвона за Prince и Mayte Garcia.


Current track

Title

Artist

Background