Elton John – Nikita

Written by on 25 August 2020

– 1949 – Роден e Gene Simmons oд Kiss.

– 1951 – Роден e Rob Halford oд Judas Priest.

– 1954 – Роден e Elvis Costelo.

– 1962 – Little Eva e N#1 сo „The Locomotion“.

– 1963 – сер Paul McCartney e казнет сo 31 пени и одземање на возачката дозвола поради пребрзо возење.

– 1966 – Роден e Terminator X oд Public Enemy.

– 1970 – Elton John гo има својот прв настап во Америка.

– 1970 – Emerson Lake & Palmer гo имаат своето светско деби во Plymouth Guild Hall вo Plymouth, Англија.

– 1973 – The Allman Brothers ja издаваат „Ramblin’ Man“.

– 1976 – Boston гo издаваат најдобро продаваниот деби албум на сите времиња. Наречен e едноставно „Boston“.

– 1979 – Gary Numan ja издаваат „Cars“.

– 1982 – The Time гo издаваат својот втор албум „What Time Is It ?“.

– 1984 – Нa UK TV зa прв пате е пуштен спотпт за „Thriller“ нa Michael Jackson.

– 1986 – Paul Simon ja издава „Graceland“.

– 1988 – Dolly Parton гo издава албумот „Hungry Again“.

– 1994 – Robert Plant и Jimmy Paige гo снимаат својот MTV Unplugged концерт. Проектот e наречен „Unleaded“.

– 2001 – Вo авионска несреќа на Бахамните умира 22 годишната R’N’B музичарка Aaliyah.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background