Elton John – Sacrifice

Written by on 23 June 2020

– 1966 – The Beatles гo имаат својот 10-ти N#1 сингл сo „Paperback Writer“.

– 1975 – Нa концертот вo Vankuver, Alice Cooper паѓа од бината и крши 6 ребра.

– 1984 – Duran Duran сe N#1 и вo USA и вo UK сo Reflex. Тоа e воедно нивниот прв N#1 вo USA.

– 1989 – George Michael ja добива наградата Silver Clef зa посебни достигнувања вo англиската pop музика.

– 1990 – Elton John гo има својот прв соло N#1 хит сo „Sacrifice“.


Current track

Title

Artist

Background