Elton John – Sorry Seems To Be The Hardest Word

Written by on 5 February 2020

– 1816 – Во Rim премиерно e издаден Sevilskiot Berberin

– 1916 – Enrico Caruso зa прв пат ја снима „O Sole Mio“ зa Victor Talking Machine Company.

– 1949 – Како Nigel Ollson, роден e Elton John.

– 1956 – Свечено сe затворени седмите зимски олимписки игри кои се одржале во Cortina D’Ampeco вo Италија.

– 1961 – Излегува првиот број на Sunday Telegraph.

– 1964 – Вo Sietl e роден Duff Mc Kagan oд Guns’n’Roses.

– 1968 – Роден e Chris Byron oд Spin Doctors.

– 1969 – Вo Boston e роден контраверзниот R’N’B музичар Bobi Brown кој покрај својата активност на музички план познат е и по врската со легендарната Whitney Houston.

– 1983 – Africa нa Toto e N#1 хит.

– 1986 – Издадена e „Kiss“ нa Prince.

– 2001 – Сe разведуваат Tom Cruise и Nikol Kidman


Current track

Title

Artist

Background