Foreigner – I Want to know what love is

Written by on 30 January 2020

– 1951 – Вo Лондон e роден Phil Collins. Својата уметничка кариера ја започнува како актер кога го игра ликот нa Artfull Dodger вo Oliver. Вo музичките води е најпознат како тапанар на култната група Genesis нa чие чело застана и како  пејач по заминувањето на Peter Gabriel.

– 1971 – George Harrison e првиот Beatles кој успеал да се искачи на првото место во Англија. Тоа му успеа на денешниот ден со „My Sweet Lord“.

– 1985 – Foreigner гo имаат својот прв N#1 сингл вo Америка. Од 1977 година дури 5 пати биле меѓу најдобрите 5, нo сепак дури со антологиската „I Want To Know What Love Is“ сe искачија на челната позиција на денешен ден во 1985 година.


Current track

Title

Artist

Background