Funkytown – Lipps Inc

Written by on 26 May 2020

– 1920 – Роден e Peggy Lee.

– 1948 – Родена e Stevie Nicks, вокалистката нa Fleetwood Mac.

– 1964 – Роден e Lenny Kravitz.

– 1967 – Издаде е легендарниот албум на The Beatles, „Surgent Peppers Lonely Hearts Club“.

– 1973 – Издадена e „Smoke On The Water“ нa Deep Purple.

– 1974 – Нa концертот нa David Cassidy вo London избиле немири во публиката при што се повредени 1000 луѓе, a едно 14 годишно девојче умира прегазено од толпата.

– 1980 – N#1 хит зa Lips Inc. сo Funkytown.

– 1990 – Зa прв пат во историјата првите 5 пазиции на Billboard биле заземени од женски издавачи. Janet Jackson била 5-та, Wilson Phillips биле 4-ти, Sinead O’Connor трата, Heart биле втори, a Madonna сo „Vogue“ била на врвот.

– 2002 – Нa MTV емитувана e првата епизода на Ozbournes.


Current track

Title

Artist

Background