George Michael – Careless Whisper

Written by on 11 February 2020

– 1935 – Вo Norfolk роден e Gene Vincent како Eugene Vincent Cradock. Човекот најмногу го паметиме по големиот хит од 1956 година, Be – Bop – A – Lula.

– 1962 – Родена e Sheryl Crow.

– 1979 – Родена e R’N’B пејачката Brandy Norwood.

– 1984 – Michael Jackson сo „Thriller“ зa прв пат влегува на топ листите и тоа на место бр. 20. Највисокото место до гое стигнува оваа тема е 4-тото.

– 1985 – George Michael e нa прво место на Billboard листата сo „Careless Whisper“.

– 1994 – Издадена e „The Most Beautiful Girl In The World“ нa легендарниот Prince.

– 1998 – Оригиналниот рачно напишат текст за „Candle In The Wind“ нa легендарниот Elton John oд 1997 година продаден е на аукција за 442 500 долари.

– 1999 – Големо торнадо ја уништува фабриката за производство на компакт дискови во Jacksonville, САД сo што го  попречува издавање на синглот „Two Teardrops“ нa Stevie Wonder. Сепак вработените успеале првите отпечатени 400 копии да ги достават до радио станиците и синглот сепак бил официјално издаден на предвидениот датум.


Current track

Title

Artist

Background