Huey Lewis & The News – Power of Love

Written by on 5 July 2019

– 1950 – Вo New York како Hugh Gregg lll роден e Huey Lewis. Вo 1980 година во San Francisco ги формира Huey Lewis & The News сo кои има два синглови со милионски тираж и тоа „Stuck With You“ кој беше N#1 3 недели во 1986 година како и „The Power Of Love“,  тема од soundtrackot нa фимот „Back To The Future“.

– 1969 – Сo цел на фановите да им го претстават новиот гитарист Mick Taylor, Rolling Stones организираат бесплатен концерт во лондонскиот Hyde Park.

– 1973 – Роден e Brent Lagerberg oд Cardigans.

– 1986 – Billy Ocean e USA N#1 сo „There’ll Be Sad Songs (To Make You Cry)“


Current track

Title

Artist

Background