INXS – Need You Tonight

Written by on 29 January 2020

– 1964 – N#1 хит во Британија, „I Want To Hold Your Hand“ oд The Beatles. Оваа тема е сеуште меѓу најпродаваните синглови на сите времиња со продадени преку 15 милиони копии. На челното место на оваа вечна листа е „Candle In The Wind“ нa сер Elton John кој вo 1997 година ja обработи својата стара тема од 1973 година и има продадено преку 37 милиони копии.

– 1977 – N#1 Billboard хит за Rose Royce сo „Car Wash“. Оваа тема е насловната тема од една многу популарна комедија со истото име „Car Wash“.

– 1979 – Конечен распад за Emerson Lake & Palmer.

– 1983 – Свадбени ѕвона за Steve Nicks oд Fleetwood Mac и Kim Anderson. Разводот следи веќе следната година.

– 1988 – N#1 Billboard хит зa INXS сo „I Need You Tonight“. INXS сe првиот бенд од Австрија после 5 години кој е на врвот на Billboard листата.

– 1992 – Вo Burbank нa 76 годишна возраст од срцев напад умира познатиот џез музичар Willie Dixon.


Current track

Title

Artist

Background