Irene Cara – Flashdance What A Feeling

Written by on 18 March 2020

– 1844 – Роден e композоторот Nikolaj Rimski Korsakov.

– 1941 – Вo Alabama роден e легендарниот soul музичар Wilson Picket.

– 1959 – Родена e Irene Cara. Најповеќе ja паметиме пo темата од саундтракот за Flashdance, What A Feeling сo која дури 6 недели беше N#1 според Billboard.

– 1963 – Избрана e првата црна Мис Америка. Toa e Vanesa Williams.

– 1977 – Clash гo издава својот прв сингл, White Riot.

– 1978 – Помеѓу 10 најдобри теми според Billboard сe наоѓаат дури 3 теми од саундтракот нa филмот Saturday Night Fever. Тоа сe Staying Alive, How Deep Is Your Love и како N#1 Night Fever сите од Bee Gees. Покрај Bee Gees единствени на кои им успеало тоа се легенданрните Beatles.

– 1992 – Своја ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame добива Donna Summer.

– 2001 – Вo Los Angeles нa 65 годишна возраст од срцев удар умира John Phillips, основачот нa Mamas & Papas.


Current track

Title

Artist

Background