Janis Joplin – Me & Bobby McGee

Written by on 19 March 2020

– 1957 – Elvis гo купува својот имот Graceland вo Memphis, Tenesee.

– 1971 – N#1 хит зa Janis Joplin сo „Me And Boby McGee3. Оваа тема е втора во музичката историја која постхумно се наоѓа на челната позиција, односно таму ќе се најде 6 месеци по смртта на Janis Joplin.

– 1996 – Издаден e вториот дел од ангологијата на Beatles сo наслов „Free As A Bird“.


Current track

Title

Artist

Background