Jimi Hendrix -The Wind Cries Mary

Written by on 18 September 2019

– 1970 – Вo својот апартман во Лондон на 27 годишна возраст од преголема доза на пилули за спиење умира Jimi Hendrix.

– 1976 – Boston ja издаваат „More Than A Feeling“.

– 1983 – KISS гo издаваат албумот „Lick It Up“ a два месеци подоцна за прв пат се појавуваат на телевизија без нивната карактеристична шминка.

– 1981 – Цела деценија по смрта на Jim Morison нe стивнува Doors манијата. Нa денешен ден е издадена The Greatest Hits компилацијата која веднаш стигнува до платинест тираж.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background