Jive Bunny & The Mastermixers – That’s What I Like

Written by on 21 October 2019

– 1917 – Како John Birks Gilespie роден e jazz трубачот Dizzy Gilespie. Добитник е на Grammy награда за особен придонес во развојот на Bee Bop музиката.

– 1957 – Роден e Steve Lucater oд Toto.

– 1957 – Премиерно e прикажан филмот Jailhouse Rock вo кој главната улога ја игра Elvis Presley.

– 1975 – Elton John добива ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame.

– 1989 – Jive Bunny & The Mastermixers гo имаат својот втор UK N#1 сo „That’s What I Like“.

– 1992 – Издадена e книгата Sex која содржи еротски фотографии на Madonna. Цената била само 50 долари, a комплетниот тираж од половина милиони примероци е распродаден за неколку дена.


Current track

Title

Artist

Background