KC & The Sunshine Band – Give It Up

Written by on 13 August 2019

– 1958 – Роден e Fergal Sharkey.

– 1963 – Роден e James Hatfield oд Metallica.

– 1966 – Supremes ja издаваат „You Can’t Hurry Love“.

– 1983 – UK N#1 зa KC & The Sunshine Band сo „Give It Up“.

– 1990 – Curtis Mayfield сe парализира кога на него паѓа конструкцијата за осветлување за време на концертт кој се одржувал во Brooklin


Current track

Title

Artist

Background