Leo Sayer – More Than I Can Say

Written by on 21 May 2020

– 1948 – Роден e Leo Sayer.

– 1974 – Двајца луѓе се уапсени во Мichigan, Америка затоа што продавале билети за концертот на Elten John. Нивната одбрана била дека билетите што ги продаваат се за концертот на Elten John, иако тоа го правеле пред салата каде следната вечер концет требало да одржи Elton John. Добиваат по 3 месеци затвор.

– 1980 – Joe Strummer oд Clash e уапсен вo Hamburg, Германија затоа што ја скршил гитарата. Тоа и не ќе беше токлу страшно ако тоа не го сторел на главата од еден од посетителите на нивниот концерт.

– 1981 – Вo St.Anna, Јамајка погребан е легендарниот Bob Marley.

– 1983 – David Bowie гo има својот втор N#1 хит вo Америка сo неповторливата „Let’s Dance“. Оваа негова класика стигнува и до челната позиција од другата страна ан Атлантикот, во Британија 4 недели пред тоа.


Current track

Title

Artist

Background