Martika – Toy Soldiers

Written by on 22 July 2019

– 1963 – Легендарните Beatles гo издаваат својот прв албум во Америка, Introducing The Beatles.

– 1965 – Mick Jagger, Brian Jones и Bill Wyman биле казнети со по 5 фунти затоа што недолично се однесувале на станицата Roamford Road. Тие уринирале по зидовите на запрепастување на останатите патници кои се нашле тука.

– 1986 – N#1 Billboard хит e Sledge Hammer нa Peter Gabriel.

– 1989 – N#1 хит вo USA зa Martika сo Toy Soldiers, вo Британија стигнува само до 5-тата позиција.

– 1989 – Simply Red гo имаат својот прв N#1 албум во UK сo „A New Flame“.


Current track

Title

Artist

Background