Men At Work – Down Under

Written by on 25 February 2020

– 1836 – Samuel Colt гo патентира познатиот Colt 45

– 1965 – Започнува снимањето на филмот „Help“ нa Beatles.

– 1983 – Men At Work добиваат Grammy зa најдобра нова група.

– 1983 – Marvin Gaye добива Grammy зa извонредната „Sexual Healing“.

– 1992 – Natalie Cole добива Grammy зa „Unforgetable“ песна која ја посветува на својот татко.

– 1992 – James Brown добива награда за животно дело.

– 1995 – Madonna 7 недели има N#1 хит сo „Take A Bow“.

– 1999 – Prince ги тужи сопствениците на 9 веб сајтови од каде корисниците можеле слободно да ги симнат неговите песни.

 


Current track

Title

Artist

Background