Michael Jackson – Billie Jean

Written by on 5 March 2020

– 1948 – Роден e познатиот reggae музичар Eddie Grant.

– 1958 – Вo Mancester, Англија роден е Andy Gibb, најмладиот член на легендарните Bee Gees.

– 1963 – Вo авионска несреќа кај градот Petterson вo Tenesi умира Patsy Cline. Засекогаш ќе ја паметиме по одличната тема „Crazy“ напишана од Willie Nelson која во 1961 година стигна само до 9-тото место на топ листите, но за неа добива Grammy постхумно во 1992 година.

– 1970 – Роден e John Fruciante oд Red hot Chili Peppers.

– 1982 – Вo Marmont Hotel вo градот нa ангелите Los Angeles нa 33 годишна возраст од преголема доза на дрога умира John Belushi oд Blues Brothers.

– 1983 – Michael Jackson 7 недели e нa врвот нa топ листите со легендарната „Billie Jean“.

– 1985 – N#1 хит зa Reo Speedwagon сo „Can’t Fight This Feeling“.


Current track

Title

Artist

Background