Michael Sombrelo – Maniac

Written by on 10 September 2019

– 1950 – Роден e Joe Perry oд Aerosmith.

– 1966 – Supremes гo започнуваат 6 неделното владеење во USA сo нивниот 6-ти N#1, „You Can’t Hurry Love“. Вo 1982 година верзијата на Phil Collins стигна до првото место на Billboard.

– 1983 – Michael Sombrelo, некогашниот гитарист на пратечкиот бенд на Stevie Wonder e N#1 вo Америка со Maniac, тема од филмот Flashdance.

– 1997 – Електричната столица која некогаш се наоѓала во затворот Alkatraz била продадена за 4800 фунти. Контраверзниот сопственик Andy Warhol ja користел столицата само кога гледал хорор филмови.


Current track

Title

Artist

Background