Milli Vanilli – Blame It On the Rain

Written by on 25 November 2019

– 1940 – Роден e Persy Sledge.

– 1955 – Bill Haley e UK N#1 сo „Rock Around The Clock“, песна после која многу работи во pop музиката не беа исти.

– 1965 – Познатата стоковна куќа Harrods зa прв пат е затворена за своите потрошувачи. Причина за тоа било доаѓањето на Beatles кои купувале бозиќни подароци за своите најблиски.

– 1989 – Mili Vanili гo имаат својот 3 USA N#1 сo „Blame It On The Rain“. Вo Британија стигнува само до 53 позиција.

– 1992 – Вo Британија премиерно е прикажан филмот „Bodyguard“ сo Whitney Houston и Kevin Costner.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background