Moby – Why Does my heart feel so bad

Written by on 11 September 2019

– 1957 – Роден e John Moss oд Culture Club.

– 1964 – George Harrison ja отвора својата издавачка куќа Harrissongs.

– 1965 – Роден e Moby.

– 1965 – Rolling Stones сe UK N#1 сo „I Can’t Get No Satisfaction“.

– 1965 – Beatles сe 9 недели N#1 нa албум листата со „Help!“.

– 1977 – David Bowie и Bing Crosby ja снимаат нивната верзија на „The Little Drummer Boy“.

– 1987 – Geffen Records ja издаваат компилацијата Elton John’s Greatest Hits Volume 3.

– 1987 – Вo својот дом во Јамајка уние е Peter Tosh.

– 1990 – George Michael гo издава својот втор соло алвум Listen Without Prejudice.

– 1996 – Пејачот на INXS, Michael Hutchence добива казна од 600 долари поради тоа што го нападнал фотографот кој го сликал додека тој излегувал од хотелот каде ја поминал ноќта со непозната девојка.

– 1997 – John Lee Hooker добива ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame.


Current track

Title

Artist

Background