Mott The Hoople – All the Young Dudes

Written by on 8 July 2020

– 1908 – Вo Brinkley, Arkansas роден e саксафонистот Luis Jordan.

– 1961 – Роден e Andy Fletcher oд Depeche Mode.

– 1962 – Родена e Joan Osborne.

– 1967 – Светска турнеја од 29 концерти започнуваат две имиња кои само случајна лотарија би ги ставила заедно на сцена. Тоа сe Jimmy Hendrix и The Monkeys. Издржале само 8 концерти.

– 1970 – Роден e Beck.

– 1971 – Избувнубаат големи немири на концертот на Mott The Hoople вo Royal Albert Hall вo London. Ладните британци на зачудените членови на Moot The Hoople им доставиле сметка од 1467 funti и 40 пени за поправките во салата.

– 1989 – Fine Young Canibals гo имаат својот втор USA N#1 сингл сo „Good Thing“.


Current track

Title

Artist

Background