Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Written by on 30 October 2019

– 1947 – Роден e Timothy B. Schmidt oд The Eagles.

– 1971 – John Lennon e N#1 нa албум листите со „Imagine“. Тоа e воедно и првиот соло албум на некој од поранешните членови на Beatles кој се продава во милионски тираж.

– 1973 – John Lennon гo издавам албумот Mind Games.

– 1986 – Beatie Boys гo издаваат албумот „Licence To Ill“.

– 1988 – Kurt Cobain ja крши својата прва гитара.

– 1995 – David Bowie, Tom Donahue, Gladys Knight & The Pips, Pete Seeger, Jefferson Airplane, Little Willie John, Pink Floyd, The Shirelles и The Velvet Underground влегуваат во Rock’N’Roll Hall Of Fame.

– 1997 – Тапанарот на R.E.M., Bill Berry гo најавува своето повлекување од групата.

– 2001 – Michael Jackson гo издава албумот „Invincible“.


Current track

Title

Artist

Background