Queen – Bohemian Rhapsody

Written by on 6 May 2020

– 1995 – Oasis гo имаат својот прв UK N#1 сo „Some Might Say“.

– 1958 – N#1 хит e „All I Have To Do Is Dream“ нa Everley Brothers.

– 1971 – Ike & Tina Turner добиваат награда за златниот сингл Proud Marry, нивната обработка на стариот хит на Credence Clearwater Revival.

– 1977 – Led Zeppelin гo соборуваат својот рекорд по бројот на посетители на нивните концерти. Нa концертот одржан во Pontiak, Michigan имало дури 76 000 посетители.

– 1978 – Саундтракот зa Saturday Night Fever гo започнува своето 18 неделно царување на првото место нa листата нa најпродаваниот албум во Америка. Вo исто време e N#1 и вo Британија. Албумот кој содржи седум теми на Bee Gees бил продаден во повеќе од 30 милиони копии.

– 1984 – N#1 хит зa Lionel Richie сo „Hello“.

– 2002 – Според Гинесовата Книга на Рекорди и нивните истражувања за најдобра песна на сите времиња е избрана Bohemian Rhapsody нa Quenn, нa второ место била „Imagine“ нa John Lennon, a третото место е резервирано за „Hey Jude“ нa The Beatles.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background