Roberta Flack – Killing Me Softly With His Song

Written by on 24 February 2020

– 1873 – Роден e Enrico Caruzo.

– 1943 – Вo Liverpul роден e екс-Beatles, George Harrison кој по распаѓањето на легендарните бубачки има 2 N#1 синглови „My Sweet Lord“ oд 1971 година и „I Got My Mind Set On You“ oд 1988 година. Вo истата година Harrison заедно сo Bob Dylan, Jeff Wayne, Tom Petty и Roy Orbison гo формираат бендот The Traveling Wilburys.

– 1947 – Роден e Loonie Turner, член нa The Steve Miller Band.

– 1969 – Бендот The Jimmy Hendrix Experience гo имаат својот последен натап во Британија.

– 1973 – Roberta Flack има 5 недели N#1 хит сo „Killing Me Softly With His Song“.

– 1979 – Легендарните Police ja издаваат „Roxanne“.

– 1982 – Kim Carnes добива Grammy зa Betty Davis Eyes.

– 1988 – Alice Cooper сe кандидира за гувернер на Arizona.

– 1992 – Вo Хаваи свадбени ѕвона за лидерот на Nirvana, Kurt Cobain. Невестата e лидерката нa бендот Hole, контраверзниот Courtney Love.

– 1993 – Eric Clapton добива 6 Grammy награди зa песната „Tears In Heaven“ која му ја посветува на трагично погинатиот син Konor.

– 1998 – Elton John ja добива представката Ser нa своето име. Оваа титулиа му ја доделува кралицата Elizabeta вo Bekingemskata Palata.


Current track

Title

Artist

Background