Roxette – Fading Like A Flower

Written by on 19 February 2020

– 1940 – Вo Detroit e роден Smokey Robinson како William Robbinson.

– 1948 – Роден e гитаристот нa Black Sabath, Toni Ajomi.

– 1957 – Како Johan Holzel роден e Falko.

– 1963 – Роден e Seal.

– 1972 – 4 недели N#1 хит e „Without You na Nilson“.

– 1983 – 2 недели N#1 хит зa Patti Austin & James Ingram сo „Baby Come To Me“.

– 1984 – N#1 хит e „Jump“ нa Van Hallen.

– 1995 – Тапанарот нa групата Motly Crue, Tomy Lee сe жени сo Pamela Anderson.

– 1995 – Пo повод прослава на кинеската нова година концерт во Пекинг одржуваат Roxette. Водено тие се првите западни музичари кои настапуваат таму по концертот на легендарните Wham вo 1984 година.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background