Seal – A Kiss From a Rose

Written by on 26 August 2019

– 1960 – Роден e познатиот jazz музичар Branford Marsalis.

– 1965 – Sony & Cher сe N#1 сo „I’ve Got You Babe“.

– 1978 – Frankie Valli e N#1 вo USA сo темата нa Barry Gibb, Grease. Синглот e продаден во преку два милиони копии.

– 1995 – Seal e N#1 вo USA сo „Kiss From A Rose“, тема од филмот Batman Forever. Вo Британија стигнува само до 4-тата позиција.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background