Steve miller Band – Abracadabra

Written by on 29 August 2019

– 1920 – Роден e познатиот Jazz музичар Charlie Parker.

– 1924 – Роденa e Dinah Washington.

– 1982 – Steve Miller Band сe нa врвот нa Billboard сo „Abrakadabra“.

– 1987 – N#1 хит зa Los Lobos сo La Bamba, тема од истоимениот филм на Richie Valens.

– 1995 – При снимањето на спотот за „I‘ll Do Anything 4 Love“ нa Meatloaf вo National Forest сe случува несреќа. Гине пилотот на хеликоптерот кој се користел при снимањето на спотот.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background