Steve Miller Band – Abrakadabra

Written by on 13 July 2020

– 1973 – За време на концертот во John Wayne Teatar вo Hollywood, Phill Everley ja крши гитарата и на зачудената публика и соопштува дека од тој момент Everley Brothers повеќе не постојат.

– 1980 – Allen Klein, менаџерот нa Beatles и нa Rolling Stones e вo затвор поради прикривање данок.

– 1982 – Премиерно e прикажан филмот The Wall нa Pink Floyd.

– 1987 – Steve Miller добива ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame.

– 1988 – нa стадионот Wembley, Michael Jackson ja започнува својата прва UK турнеја.


Current track

Title

Artist

Background