Stevie Wonder – Part Time Lover

Written by on 31 October 2019

– 1941 – Роден e Otis Williams oд Temptations.

– 1961 – Роден e Lary Mulen Jr. od U2.

– 1967 – Како Robert Van Winkle роден e Vanilla Ice.

– 1985 – Пo пауза од 22 години Stevie Wonder повторно e N#1 сo „Part Time Lover“.

– 1986 – Roger Waters e нa суд со цел да ги сопре бившите колеги Dave Gilmour и Nick Mason дa гo користат името Pink Floyd.

– 1990 – Вo Sietl заеднички концерт одржуваат Billy Idol и Faith No More. Егото проработило на двете страни така што Billy Idol платил човек да ја наполни собата на момците од Faith No More сo мртва риба, a тие му се одмаздиле со тоа што шетале голи на сцената додека тој настапувал.


Current track

Title

Artist

Background