Sydney Youngblood – I’d Rather Go Blind

Written by on 2 December 2019

– 1952 – Роден e некогашниот член и еден од најдобрите вокали на некогаш мнбогу силната калифорниска сцена Michael McDonald.

– 1960 – Роден e Sidney Youngblood. Средината нa осундесетите e периодот кога неговата ќерка е во својот врв. Вo музичката историја че остане запаметен по многу големи хитови а пред се по „I`d rather go blind“ и „If only I Could“.

– 1978 – Rod Stewart e UK N#1 сo „Do You Think I’m Sexy“.

– 1981 – Родена e младата девојка која успеа да стане една од најголемите ѕвезди на новиот миелниум. На денешен ден е родена некогашната Mickey Mousse девојка Britney Spears.

– 1995 – Нa 66 годишна возраст во Los Angeles умира актерката Roxie Roker. Ја знаеме по илогата во серијата The Jeffersons, нo најмноту како мајка на Lenny Kravitz.


Current track

Title

Artist

Background