The Christians – Words

Written by on 27 February 2020

– 1955 – Роден e Garry Christian oд The Christians

– 1956 – Little Richard ja издава Slippin’ & Slidin’ под етикетата на Specialty Records.

– 1957 – Роден e Adrian Smith oд Iron Maiden.

– 1957 – Роден e Johnny Van Zandt.

– 1967 – Pink Floyd гo снимаат својот прв сингл „Arnold Layne“.

– 1977 – Keith Richards e уапсен во Toronto поради посетување хероин.

– 1976 – Mick Jagger e хоспитализиран поради проблеми со респираторниот систем.

– 1997 – James Brown ja запросува TV водителката Rolanda White зa време на снимањето на нејзиното шоу. Доста романтичен потег на стариот мајстор, но сепак понудата не е прифатена.


Current track

Title

Artist

Background