The Doobie Brothers – Long Train Running

Written by on 18 October 2019

– 1926 – Роден e Chuck Berry.

– 1949 – Роден e гитаристот и вокалист на Reo Speedwagon, Gary Richrath.

– 1952 – Роден e Keith Knudsen oд The Doobie Brothers.

– 1960 – Роден e познатиот актер Jean-Claude Van Damme.

– 1968 – Поради поседување на марихуана уапсени се John Lennon и Yoko Ono.

– 1974 – Роден e Peter Svenson oд The Cardigans.

– 1986 – Свадбени ѕвона за Christine McVie и Eduardo DeMendonca.

 


Current track

Title

Artist

Background