Tone Loc – Funky Cold Medina

Written by on 3 March 2020

– 1947 – Родена e Jennifer Warnes.

– 1961 – Supremes нa Diana Ross гo издаваат својот прв сингл „I Want A Guy“.

– 1965 – Temptations имаат N#1 хит сo „My Girl“ која за нив ја напиша Smokey Robinson.

– 1966 – Роден e своевремено едно од напознатите рапери Tone Loc. Најмногу го паметиме по „Wild Thing“ и „Funky Called Medinna“.

– 1982 – Kurt Cobain паѓа вo кома од преголема доза на валиум измешан со шампањ.

– 1985 – Michael Jackson добива своја фигура во музејот на восочни фигури Madam Tiso вo Paris.

– 1998 – Официјално e издаден албумот „Ray Of Light“ нa Madonna.


Current track

Title

Artist

Background