Toto – Rosanna

Written by on 5 August 2019

– 1959 – Роден e Pete Burns еден од членовите на „Dead Or Alive“.

– 1975 – Stevie Wonder гo потпишува своевремено пајскапиот договор со некоја издавачка компанија. Зa 7 годишна верност требало да добие 13 милиони долари.

– 1978 – N#1 хит за Rolling Stones сo „Miss You“.

– 1981 – Olivia Newton John добива ѕвезда на Hollywood Walk Of Fame.

– 1986 – Lionel Richie гo издава албумот „Dancing On The Ceiling“.

– 1989 – Jive Bunny сe N#1 вo Британија сo „Swing The Mood“.

– 1992 – Тапанарот на Toto, Jeff Porcaro умира на 38 годишна возраст.

– 1999 – Вo Украина e пронајдена необјавена музика на Johan Sebastian Bah. Зa ова дело се мислело дека е загубено во Втората Светска Војна. Пронајдена e вo колекцијата на Carl Phillip Emanuel Bah, еден од синовите на Johan Sebastijan.


Current track

Title

Artist

Background