Tracy Chapman – Talkin’ Bout a Revolution

Written by on 27 August 2020

– 1953 – Роден e Willi De Ville.

– 1965 – The Beatles и Elvis Presley зa прв и последен пат свират заедно, нo само за одбрани посетители на средбата што се одржала во изнајмена куќа во Bel Air, California.

– 1967 – од преголема доза на дрога умира менаџерот на Beatles, Brian Epstein.

– 1975 – KC & The Sunshine Band сe Billboard N#1 сo „Get Down Tonight“.

– 1977 – The Floaters сe UK N#1 сo „Float On“.

– 1988 – George Michael гo има својот 8-ми N#1 вo 80-тите години сo „Monkey“.

– 1988 – Tracy Chapman e N#1 нa албум листата со албумот „Tracy Chapman“.

– 1988 – Kylie Minogue гo започнува 4 неделното владеење на UK албум листата со нејзиниот деби албум „Kylie“.

– 1990 – Вo хеликоптерот сo кој патувал на снимањето на спотот за „Let’s Dance“ нa David Bowie гине Stevie Ray Vaugn. Вo хеликоптерот сe наоѓале и три членови на пратечкиот бенд на Eric Clapton кои исто така загинале.

– 1994 – Boyz ll Men гo започнуваат 14 неделното владеење на USA листата сo „I’ll Make Love To You“.

– 1998 – Објавено e дека Billy Joel ja одложува својоата претстоја светска туреја поради проблеми со гласот.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background